• Normanby Mews Apartments Remediation Project

    Normanby Mews Apartments Remediation Project

  • Normanby Mews Apartments Remediation Project

    Normanby Mews Apartments Remediation Project

  • Normanby Mews Apartments Remediation Project

    Normanby Mews Apartments Remediation Project

  • Normanby Mews Apartments Remediation Project

    Normanby Mews Apartments Remediation Project

  • Normanby Mews Apartments Remediation Project

    Normanby Mews Apartments Remediation Project

  • Normanby Mews Apartments Remediation Project

    Normanby Mews Apartments Remediation Project

  • Normanby Mews Apartments Remediation Project

    Normanby Mews Apartments Remediation Project

  • Normanby Mews Apartments Remediation Project

    Normanby Mews Apartments Remediation Project

Location

Mount Eden
Auckland

Duration

16 months

Completion

April 2016

Value

Awarded $7.06 mill
Final 9.8 mill with variations

Contract

NZS 3910: 2003

The Project

The Normanby Mews project involved recladding and re-roofing of a 48 apartment complex comprising of four x four story buildings.

The remedial works consisted of the following:

  • Deconstruction of existing fibre cement cladding
  • Construction of new roof and gutters
  • Replacement of rotten timber framing
  • Installation of RAB (rigid air barrier) and cavity system
  • Rebuild/waterproofing of decks
  • Installation of aluminium Nu-wall cladding
  • Passive fire compliance upgrade

The project was undertaken in four separable portions allowing for a ‘staggered programme’ and re-occupation by residents as the contract progressed and each block was completed.

Each block had individual scaffold and weather protective shrink-wrap encapsulation. Existing fibre cement cladding was removed revealing the need for extensive timber replacement.

Installation of the aluminium Nu-wall cladding involved construction tolerances of less than 3 millimetres requiring very precise workmanship.

All blocks were also found to be non-compliant with passive fire requirements of the building code, so further corrective work was undertaken as a variation.

Given the staggered nature of the programme and the nature of the site (being progressively occupied), attention to health and safety; specifically separation of the public from work faces was especially detailed and strictly adhered to.

Enquiries Welcome